Verslag Vroegevogelrit 2024

Verslag woensdagavondrit 2024
31 augustus 2024
Show all

Verslag Vroegevogelrit 2024

Onder begeleiding van de tranen van onze lieve Heer togen 12 motoren, waarvan 2 duo’s, op pad onder begeleiding van Peter en Arnold voor de Vroegevogelrit. Verrassender wijze kozen zij de Meidoornlaan als uitvalsweg. Links dreigende luchten en voor ons uit zag je een wolk waar je de regen uit kon zien stromen. Deze bleef een hele tijd voor ons uitgaan, maar we kwamen steeds dichterbij. Gelukkig boog de route bij Nieuwegein af en verdween deze rechts uit het zicht. Verder werd het een dag met mooi weer. Voor de route wijs ik naar het uitgelichte plaatje.

Uiteraard nog de beelden van vertrek.

 

Vanaf Maarsen werd de route een echte plassenroute. Helaas is veel volgebouwd met dure huizen zodat de plassen vaak aan het zicht waren onttrokken. De Maarseveense plassen, de Loosdrechtse plassen, de Westeinder plassen en wat kleinere plasjes tussendoor. Bij de Westeinder plassen reden we een heel poosje direct aan het water met een goed uitzicht daarover. Ik denk dat ik daar niet eerder heb gereden.

Hier een mooi plaatje van de Westeinder plassen.

 

Vervolgens gingen we ouderwets langs watertjes terug naar Gouda, maar dan net even anders. Zeker bij Roelofsarendsveen en met een leuke stop bij een omgebouwde fabriek, de Polderfabriek bij Leiderdorp. Het was moeilijk er te komen met alle wegwerkzaamheden. Via de weg kon niet, maar de verkeersregelaarster liet ons over het kronkelige fietspad, onder de snelweg door, rijden naar de parkeerplaats. Later kwam een auto over hetzelfde fietspad, dus we hadden bij haar geen uitzonderingspositie.

Veder rijden moest over een fietspad dwars door een recreatiegebied. Dat nam niet iedereen ons in dank af, maar was wel leuk!

 

Bij Bergambacht de pont genomen en toen rechtstreeks naar D”n Balie, alwaar we even moesten nababbelen over de fraaie route.