Verslag Zaterdagavond rit 2024

Verslag MC Sangria met Tapas avond 2024
9 augustus 2024
Verslag woensdagavondrit 2024
31 augustus 2024
Show all

Verslag Zaterdagavond rit 2024

Door de foto van een deel van de route beschrijving van Jan snap je wel dat het bij hem nooit fout gaat. Of zou niemand het kunnen controleren?  In ieder geval is dit een deel van de beschrijving van de route van zaterdagavond 20 juli. Uitzetters Wim en Jan, omdat Ad helaas verhinderd was. 11 motoren en geen duo’s. Geen duo, dat komt niet vaak voor. We vertrokken iets over zevenen.

< Wachtend voor het vertrek >.

De route ging naar het west-zuidwesten. Daar waar de zon rond die tijd laag aan de hemel staat. Na 70 kilometer zon in het gezicht leek het even of we om zouden keren, maar dat was een schijnbeweging. De route ging over de dijk naar Streefkerk en binnendoor via Hendrik-Ido-Ambacht richting Barendrecht. Vanaf hier was de route lekker onbekend. Na een ieniemienie stukje Barendrecht kwamen we in Hoogvliet. Door de zon waren de camera’s moeilijk te zien, maar al gauw had je door dat ze bij elk verkeerslicht stonden. Ik heb niet gehoord dat er prenten zijn gevallen, dus dat ging goed. Via Hellevoetsluis zijn we, direct na de schijnbeweging, naar de stop in Brielle gegaan. Vandaar linea recta naar huis.

Onderweg viel niets te vertellen behalve af en toe een noodstop. Wel weer een leuke rit. Dat kunnen ze wel!

Over de stop valt meer te vertellen. Brielle is een leuk stadje. Om bij De Hoofdwacht te komen namen we een stukje voetgangerszone, waar we dus niet mochten rijden. Op een gegeven ogenblik was iemand een lange tijd notities aan het maken bij de motoren. Je kunt hem zien bij het standbeeld. Een beetje bezorgd dat het een undercover diender was waren we wel. Na polshoogte te hebben genomen bleek het een buitenlander te zijn. Waarom hij notities maakte zullen we nooit weten.

 

De Hoofdwacht is een leuke stop met regelmatig vlotte bediening. Soms een beetje te schielijk, waar Jan over mee kan praten. Een sorry was teveel gevraagd. Ik hoop dat de vlekken er uit zijn gegaan.

 

De bittergarnituur was goed en de drankjes ook. En het weer buitengewoon. Hieronder een foto impressie van de stop.

Na afloop natuurlijk nog even nababbelen aan Hennies tafel.